Image

MAASEUDUN TULEVAISUUS

Valokuvaaja telttaili kaksi kesää Lapissa hevoslauman keskellä, tuloksena ainutlaatuisia kuvia

Sumu tulikin tavallista myöhemmin. Tajutessaan, mitä voisi päästä todistamaan, Minna Kulmala nappasi kameran käteensä ja ryntäsi ulos teltasta. Odottakaa, hetki vielä! Juostessa kylmä nipisteli paljaita varpaita ja ohut pyjama tuskin suojasi kosteudelta, mutta mitä siitä. Hevoset kiersivät ympyrää rannassa ja puntaroivat tapansa mukaan, kuka uskaltaisi ensimmäisenä veteen. Lopulta ensimmäinen lähti ylitykseen ja muu lauma seurasi perässä. JATKA LUKEMISTA..

Image

KODIN KUVALEHTI

6 vuotta pakettiautossa ja vaatimattomissa mökeissä asunut Minna: ”Pakuun mahtuu kaikki, mitä tarvitsen – tien päällä olen vapaa ja onnellinen”

Minna, 31, luopui omaisuudestaan ja lähti koiransa kanssa matkaan vailla määränpäätä. ”5000 euroa vuodessa riittää hyvin, kun elää vaatimattomasti. Olen löytänyt oman tapani elää.” JATKA LUKEMISTA..

Image

VOI HYVIN

Kotona paljaan taivaan alla


Minna Kulmala luopui vuokra-asunnostaan, pakkasi vähäiset tavaransa pakettiautoon ja lähti koiriensa kanssa tien päälle. Reissuelämää on kestänyt yli kuusi vuotta. JATKA LUKEMISTA..

Image

SUOMENHEVOSLIITTO

Minna taltioi taianomaista hevoselämää


Valokuvaaja Minna Kulmala vietti ikimuistoisia hetkiä Rovaniemen Ounasjoella vuosina 2014 ja 2015. Hän asui saaressa yhteensä kuusi kuukautta jurttamaisessa teltassa seuranaan yhdeksän hevosta. Minna pääsi seuraamaan saaressa vapaana eläneiden aroeläinten luonnonmukaista vuorokausirytmiä ja laumakäyttäytymistä kesähelteistä elokuun yöpakkasiin ja syys–lokakuun ensilumiin. JATKA LUKEMISTA..

Image

KOTIVINKKI

Koti


Minna Kulmalan koti on siellä, missä rakkaat koirat ja espressopannu ovat. JATKA LUKEMISTA..

Image

VOI HYVIN

Rakastan revontulten tanssia


Vaikka kuvaan työkseni, revontulien kanssa on usein paljon tärkeämpää pistää makuulle ja ihailla niitä siinä hetkessä. JATKA LUKEMISTA..

Image

ILTALEHTI

Minna, 30, asuu pakettiautossa


Vapaus liikkua maailmalla oman mielensä ja aikataulujensa mukaan houkutteli 30-vuotiaan Minna Kulmalan tekemään radikaalin ratkaisun kesällä 2012. Hän pakkasi vanhaan Ford Transit -pakettiautoonsa paitsi sängyn ja retkikeittimen, myös koiransa Rebelin. Matka kesti vuoden ja suuntautui eri puolille Etelä-, Itä- ja Keski-Eurooppaa. Reissun loppuvaiheilla Espanjassa seurueeseen liittyi myös löytökoira Kaaos. JATKA LUKEMISTA..