Suomenhevosten saari
Suomenhevosten saari


Telttailin kuusi kuukautta Rovaniemellä saaressa suomenhevoslauma seuranani. Hevoset elivät vapaana kahden saaren alueella ja uivat päivittäin lyhyen matkan saaresta toiseen. Aamuisin kömpiessäni ulos teltastani sain usein kahviseuraa uteliaista hevosista. Päivisin nautimme yhdessä lepohetkistä sääskitulen ympärillä (savuinen nuotio, joka piti itikat loitommalla). Kun nuotio hiipui kävi joku hevosista ystävällisesti tökkäisemässä minua turvallaan pyytäen lisäämään puita! Iltaisin ihailin aurinkoa, joka ei laskenutkaan, ja syksymmällä kylvin revontulten loimussa. Kaksi saaressa vietettyä kesää ja syksyä sielua sivelevien hevosten parissa on ollut yksi elämäni taianomaisimmista ja ikimuistoisimmista kokemuksista, joka säilyy sydämessäni ikuisesti.
Telttailin kuusi kuukautta Rovaniemellä saaressa suomenhevoslauma seuranani. Hevoset elivät vapaana kahden saaren alueella ja uivat päivittäin lyhyen matkan saaresta toiseen. Aamuisin kömpiessäni ulos teltastani sain usein kahviseuraa uteliaista hevosista. Päivisin nautimme yhdessä lepohetkistä sääskitulen ympärillä (savuinen nuotio, joka piti itikat loitommalla). Kun nuotio hiipui kävi joku hevosista ystävällisesti tökkäisemässä minua turvallaan pyytäen lisäämään puita! Iltaisin ihailin aurinkoa, joka ei laskenutkaan, ja syksymmällä kylvin revontulten loimussa. Kaksi saaressa vietettyä kesää ja syksyä sielua sivelevien hevosten parissa on ollut yksi elämäni taianomaisimmista ja ikimuistoisimmista kokemuksista, joka säilyy sydämessäni ikuisesti.Image

MAASEUDUN TULEVAISUUS

Valokuvaaja telttaili kaksi kesää Lapissa hevoslauman keskellä, tuloksena ainutlaatuisia kuvia

Sumu tulikin tavallista myöhemmin. Tajutessaan, mitä voisi päästä todistamaan, Minna Kulmala nappasi kameran käteensä ja ryntäsi ulos teltasta. Odottakaa, hetki vielä! Juostessa kylmä nipisteli paljaita varpaita ja ohut pyjama tuskin suojasi kosteudelta, mutta mitä siitä. Hevoset kiersivät ympyrää rannassa ja puntaroivat tapansa mukaan, kuka uskaltaisi ensimmäisenä veteen. Lopulta ensimmäinen lähti ylitykseen ja muu lauma seurasi perässä. JATKA LUKEMISTA..

Image

SUOMENHEVOSLIITTO

Minna taltioi taianomaista hevoselämää

Valokuvaaja Minna Kulmala vietti ikimuistoisia hetkiä Rovaniemen Ounasjoella vuosina 2014 ja 2015. Hän asui saaressa yhteensä kuusi kuukautta jurttamaisessa teltassa seuranaan yhdeksän hevosta. Minna pääsi seuraamaan saaressa vapaana eläneiden aroeläinten luonnonmukaista vuorokausirytmiä ja laumakäyttäytymistä kesähelteistä elokuun yöpakkasiin ja syys–lokakuun ensilumiin. JATKA LUKEMISTA..